Geschreven door in blogOctober 23rd, 2012

Mensen die meer uit hun Apple producten zoals iPhone, iPod Touch, iPad of AppleTV willen halen zullen over het algemeen gebruik gaan maken van een jailbreak.

Letterlijk vertaald betekent de term jailbreak niets minder dan het uit de gevangenis breken. Bij het jailbreaken wordt hier dan ook bedoeld het bevrijden van het product met een softwarematige ingreep. Met deze hack hebben gebruikers de volledige toegang tot het gehele Unix bestandssysteem. Er zijn dus eigenlijk geen beperkingen meer.

 

Jailbreak applicaties

Met jailbreaking wordt hun iDevice dusdanig aangepast dat ook applicaties van derden, dus niet gesigneerde code van Apple, er moeiteloos op kan draaien. Het operating system (OS) wordt geunlocked, waardoor de gebruiker ook toegang heeft tot de root van het systeem. Hierdoor kunnen gebruikers vele uitbreidingen en thema’s voor hun iDevice downloaden. Het moge dan ook duidelijk zijn dat jailbreak applicaties niet via het AppStore kanaal van Apple zelf kunnen en mogen worden gedistribueerd. Hiervoor moet de gebruiker uitwijken naar kanalen van derden, zoals onze website www.jailbreaken-online.nl. Ook als het iDevice  gejealbreaked is kunt u altijd van de AppStore en iTunes gebruik blijven maken.

 

Jailbreaking is geen sim-unlocking

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken is jailbreaking geen sim-unlocking. Met sim-unlocking kan je device ook werken met een simkaart van een andere provider (carrier). Daarmee kun je bijvoorbeeld overstappen op een andere som-only-provider of een prepaidkaart.

 

Heeft jailbreaken ook nadelen?

Ja zeker, jailbreaken heeft ook nadelen. De garantie van het apparaat wordt namelijk aangetast. Maar schrik niet: met iTunes kun je elk apparaat weer in oorspronkelijk staat terugbrengen, waardoor de jailbreaking vervalt. Als je apparaat echt dusdanig defect is dat het niet meer met iTunes kan worden hersteld en het apparaat teruggestuurd moet worden naar Apple, dan zal Apple hem niet binnen de garantie vervangen of repareren. Jailbreaken gebeurt dus altijd op eigen risico.

 

Is jailbreaken dan wel legaal?

Ja zeker! Jailbreaken is legaal. Sinds 26 juli 2010 is het volgens de Amerikaanse DMCA (Digital Millenium Copyright Act) toegestaan om te jailbreaken. De grootste discussie omtrent het wel of niet legale karakter van jailbreaken wordt echter door de gebruikers zelf gevoerd. Sommige gebruikers gaan hun apparaat jailbreaken om zodoende IPA-bestanden te kunnen gebruiken. Daar zit echter copyright op en dat is volgens de wet dan niet legaal. Als u echter na een jailbreak legale applicaties van derden installeert en rekening houdt met copyrights, dan is en blijft het volledig legaal.


Tags: , , , , , ,

Het is jou beurt, zeg iets!

Het laatste nieuws

iPhone 5 screenprotector

October 29th, 2012
Geschreven door

Wat is Jailbreaken?

October 23rd, 2012
Geschreven door

Review: de nieuwe Mac Pro

June 23rd, 2012
Geschreven door

Heb je toch nog vragen? Neem contact met ons op via het contact formulier!