Geschreven door in blogApril 25th, 2012

Er is een nieuwe App ontwikkeld door Apple: iBooks Author. Deze App is gratis te downloaden in de Mac App Store.

Met deze App kunnen gebruikers Multi- Touch- boeken maken die zowel op de Mac als op de iPhone en iPad. Het leuke hierbij komt dat er diverse multi media kan worden toegevoegd aan een boek. Hierbij moet u denken aan 3D objecten, video’s of interactieve diagrammen.

Hoe maakt je een boek met iBoos Author

Het begint allemaal met het aanmaken van een Sjabloon, er zijn er een paar door Apple zelf gemaakt maar deze kunnen ook zelf gemaakt worden. Hierbij is de opmaak voor het gehele boek geregeld. Ook zijn er veel opties waarmee vrijwel elk aspect kan worden aangepast, dit kan met 1 klik op de knop, dan verschijnen allerlei acties waarmee de opmaak kan worden aangepast. Vervolgens kan er gesleept worden met beeldmateriaal en met tekst. Zo kun je bijvoorbeeld een Word document naar iBooks slepen om het te plaatsen, de App neemt het vervolgens over.

Zo zijn er nog veel meer opties. Er kan bijvoorbeeld ook een Widget worden toegevoegd. U kunt hier alle widgets zien: WidgetsWanneer u aan een boek werkt kan uiteraard worden gekeken hoe het boek eruit ziet op een iPad, via iBooks Author kan het dan direct in de Store gezet worden zodat iedereen het boek kan kopen of natuurlijk gratis kan downloaden.

 

Het is jou beurt, zeg iets!

Het laatste nieuws

iPhone 5 screenprotector

October 29th, 2012
Geschreven door

Wat is Jailbreaken?

October 23rd, 2012
Geschreven door

Review: de nieuwe Mac Pro

June 23rd, 2012
Geschreven door

Heb je toch nog vragen? Neem contact met ons op via het contact formulier!