Geschreven door in blogMay 14th, 2012

Apple gaat akkoord met 250 miljoen dollar Data Center investering aan de ‘Oregon Site’.

Associated Press meldt dat Apple een deal heeft bereikt met de lokale overheden om haar plannen voor een nieuw datacenter in Prineville, Oregon af te ronden. Volgens het rapport, heeft Apple besloten tot $ 250 miljoen in voorzieningen te investeren op haar 160-hectare grote landgoed, en zal een jaarlijks 150.000 dollar “project fee” in plaats van onroerendgoedbelasting te bieden in de komende vijftien jaar. Het bedrijf heeft ook gegarandeerd minstens 35 banen te creëren en het loon te zetten op 150% van het gemiddelde loon in de provincie.

De Oregonian meldt dat de waarde van het belastingvoordeel hangt af van hoeveel Apple direct wil investeren. Vergelijkbare fiscale voordelen zijn van Google die een 1,3 miljard dollar datacentrum in The Dalles hebben en meer dan $ 24 miljoen per jaar waardeert aan het bedrijf, aldus de krant.

Apple betaalde 5,6 miljoen dollar voor het project dat plaats vindt in februari en is al begonnen met de installatie van een modulair datacenter. Apple merkte eerder op deze maand naar aanleiding van een rapport van Greenpeace over datacenters worden aangedreven door kolen-afgeleide energie die zij van plan is om zijn Prineville datacenter te draaien op “100% hernieuwbare energie.”

Nieuwe data van Apple centrum in Maiden, North Carolina

Apple heeft onlangs een nieuw datacenter in Maiden, North Carolina, geopend. Waar het bedrijf heeft aangegeven dat zij van plan zijn veel geld te besteden, namelijk $ 1 miljard. Het bedrijf is aan het bouwen begonnen van een 20-megawatt zonne-boerderij en een 5-Megawatt brandstofcel faciliteit in het datacenter, één van de grootste particuliere projecten voor hernieuwbare energie in hun soort in de wereld.

Het is jou beurt, zeg iets!

Het laatste nieuws

iPhone 5 screenprotector

October 29th, 2012
Geschreven door

Wat is Jailbreaken?

October 23rd, 2012
Geschreven door

Review: de nieuwe Mac Pro

June 23rd, 2012
Geschreven door

Heb je toch nog vragen? Neem contact met ons op via het contact formulier!